Controls
Register
Archive
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023
+ 2024

Valgvake Storbritannia

Som nevnt tidligere er dette det mest spennende valget i Storbritannia på veldig, veldig lenge. I den forbindelse satser både Tor og jeg (og eventuelle andre som måtte føle for det) på å holde oss våkne til resultatet er inne. Tim (som er ekte brite) og Rebekah (som ikke er ekte brite, men som i alle fall kan stemme) har invitert til valgfest, så vi håper å kunne fremskaffe noen slags autentiske britiske synspunkter og litt "local colour" etter hvert som kvelden lir mot natt. Denne bloggen vil bli oppdatert på tilfeldige tidspunkter med den nyeste tilføyelsen like under denne introduksjonen. Alt er i britisk tid. Mens dere venter kan dere se denne.

Labour: 258
Conservative: 306
LibDems: 57
Others: 28

16.00: Guardian skriver at Cameron har gitt et tilbud til Clegg som er helt latterlig. Æsj, jeg orker ikke å tenke på det en gang. Hvorfor er Cameron så sleip og ekkel? Tor antyder at jeg kanskje ikke tilfredsstiller forventningene til dyp politisk analyse, så her er en link.

13.57: Buckinghamshire, for de som lurte, gikk til Bercow (som er speaker). Farage ble nummer tre, og nummer to var Buckinghamshire Campaign for Democracy.

13.45: Gordon Brown annonserer at han er villig til å snakke med hvem som helst, men at han helst ser for seg et samarbeid med LibDems om valgreform. Han har tydeligvis skjønt det.

Han takker altså ikke for seg.

12.05: LanguageLogs Geoffrey K. Pullum og Nick Harkaway om valgresultatet.

You want Shiny Dave? You can have Shiny Dave. But I don’t think it’s going to turn out the way you want it to.

10.52: Åneiåneiånei. Dumme Clegg. Clegg har visst uttalt at den med flest stemmer bør få lov til å danne regjering først. Igjen. Nå. Det betyr vel at han nå støtter Tories, noe som er så galt at det ikke er morsomt en gang. Jeg har lenge irritert meg over denne tankegangen, sikkert fordi jeg er norsk og ikke har noe problem med koalisjonstenkning. Men det er åpenbart for meg at når to venstresidepartier har større oppslutning tilsammen enn de forskjellige til høyre, burde de som er nærmest hverandre politisk gå sammen, for det er tydeligvis der folkeviljen ligger, selv om de ikke har stemt på akkurat de samme partiene.

Clegg later til å være så opphengt i at PR skal være idealet at han har glemt at det ikke trenger å bety at enkeltpartiet med flest stemmer har mest støtte.

10.10:Så langt:
Labour: 247
Conservative: 290
LibDems: 51
Others: 27

Det betyr offisielt at ingen av partiene kan få flertall alene. Ikke så veldig overraskende. Det er bare 34 stemmer igjen å fordele (hvis Tors hoderegning stemmer), og Conservatives mangler 36 eller så. Tall er vanskelige etter 4 timers søvn.

09.40: Vel, nå har jeg hatt tid til å sette meg sånn halvveis inn i hva som foregår og hva som har skjedd i løpet av natten. BBCs anslag er nå

Conservatives: 306
Labour: 262
LibDem: 55


Labour vil da har gjort det bedre enn det som ble antydet i exit polls, og LibDem dårligere. Det virker som om Gordon Brown kommer til å forsøke å danne regjering med hjelp fra LibDems (selv om de alene ikke er noe -- de vil trenge hjelp fra SNP eller noe slikt, go kanskje noen til). Målet er å komme seg gjennom en "Queen's Speech". Ved åpningen av Parliament gir dronningen en tale hvor hun sier hva regjeringen planlegger å gjøre. Hvis regjeringen så ikke har tillit, vil den falle under voteringen etter diskusjonen av talen.

Gode nyheter er at Nick Griffin fra BNP ikke kom inn.

Her er mer om de som ikke fikk stemt.

09.20: Det er ganke deprimerende å våkne til samme greia som i går -- LibDems har 23% av stemmene, men under 10% av setene. Og britene vi snakket med i går sier fortsatt at de ikke trenger proportional representation. Vel, ikke alle. Det fine er at til tross for tilbakegangen for LibDems ser det ut til at det blir et hung parliament, så det kan hende det skjer spennende ting fremover likevel.

04.00: Så langt:
Labour: 120
Conservative: 146
LibDems: 23
Others: 25

Tor og jeg er nå hjemme, ettersom valgfesten erklærte seg selv over. Jeg mistenker at Conservatives' fremgang var litt deprimerende for alle involverte (utenom Rebekah). Før vi legger oss vil jeg imidlertid erklære meg offisielt bitter og vonbråten. Men jeg har fortsatt vage håp om å våkne til bedre nyheter. Om ikke annet blir det kanskje et nytt valg om ikke så alt for lenge.

03.30: Newton Abbot hadde bare et par hundre i forskjell mellom LibDems og Conservatives.

03.26: BBC endret akkurat Newton Abbot, som de hadde erklært som LibDem hold -- nå er det en Conservative gain. *sukk*

Og Conservatives er først til 100.

03.21: Paxman forsøkte seg på enda et spørsmål, og Milliband "hørte" igjen "ikke" og lagde sitt eget spørsmål. Paxman ser ikke ut som om han tror på ham.

03.19: Labour beholder Edinburgh North. Det betyr at hverken Tims LibDem-stemme eller Rebekahs Conservative-stemme spilte noen rolle.

03.17: Jeremy Paxman spurte David Milliband "Why should we be governed by you guys?", hvorpå Milliband vred seg unna ved å si "I'm sorry, Jeremy, I couldn't hear what you said. I think I heard you ask where do we stand, ... bladibla". Hmmm.

Paxman er forøvrig kjent for å stille vanskelige spørsmål til politikere.

03.14: Vi har nå a capella-rendition av Doctor Who theme etter at en eller annen foreslo at David Tennants Doctor ville vært en strålende statsminister.

03.10: Conservatives tok Dover.
Edinburgh South West: Alistair Darling blir gjenvalgt. Ikke så fryktelig overraskende.

03.05:Sikre så langt:
Labour: 76
Conservative: 76
LibDems: 9
Others: 22

03.01: Cameron erklærer at Labour ikke har et mandat. Han later til å mene at de kommer til å vinne flere plasser enn de har gjort på 80 år. Det høres sprøtt ut. Mer enn under Thatcher? Hmmm.

02.55: Witney, hvor Cameron stiller, går ikke overraskende til med over 33,000 etter en recount. Selv om det ser ut til at Jesus stilte mot ham. Ledren for OMRLP fikk 2,000 og noe. Han stod forøvrig ved siden av Cameron.

Conservatives tar Blackpool.

02.45: I Easteleigh beholder LibDem sin kandidat, angivelig en rimelig kjent LibDem-kandidat ved navn Huhne. 3% sving til LibDem. Endelig.
Og LibDem gain i Eastbourne. Whoo! From Conservative!
Men Conservative har 15 gain så langt. *sukk*

02.35: Guardian sier

"Call me in an hour." "I don't know what's going on." Almost 2am and there isn't a clear pattern.

02.23: Montgomeryshire går massivt fra LibDem (med Lembit Öpik, angivelig en velkjent LibDem -- deres talsmann for "housing") til Conservative. En sving på over 13 prosentpoeng. Huffamei. Dette lover ikke godt.

02.21: Vale of Glamorgan går til Conservative.

02.07: Tor er fascinert av mannen på BBc som bare har danset rundt foran en green screen hele kvelden, og som nesten konsekvent peker på feil sted på kartet.

Dumfriesshire er visst Conservatives eneste plass i Skottland. Skottland husker Maggie.

01.59: Velvelvel, Canterbury går til Conservatives. Tim kommer jo derfra, så vi spurte hva han føler i den forbindelse. Rebekah svarte for ham:

Completely and utterly unsurprised is how he feels about that.

Tim la til

Did I mention that Canterbury have had a Conservative MP since ... basically since there were parties.

01.57: I Newbury, som Conservatives holder, med LibDems som nummer to, faller faktisk LibDems med 7 prosentpoeng. Skandaløst.

01.50: I Guildford har Conservatives slått LibDems med et par tusen, bare. Men det er en turnout på over 70%. Det er veldig irriterende, egentlig. Det virker som om det store antallet velgere like mye skyldes en reaksjon på LibDem som trussel som LibDem-tilhengere. Irriterende, akkurat det der.

Velvel. Så langt:
Labour: 25
Conservative: 12
LibDems: 4
Others: 11

01.45: Conservative har visst fått Battersea, men Labour har beholdt Tooting.

01.35:Vel, Gordon Browns valgkrets, Kirkcaldy, endte med seier til ham. Men det sto en morsm mann i bakgrunnen med hånden knyttet og hevet i ekte kommunist-form. Vi tror det er mannen som heter Derek Jackson og som står for "Land is Power", men vi er ikke sikre.


01.20: Jeg merker meg forøvrig at valgsendingen er ganske annerledes i et first past the post system. De er mye mer opptatt av "the swing vote" enn vi er. Og istedet for store søylediagrammer har de farger på små biter av kartet eller små firkanter som er i lysere farge hvis de er forventet enn hvis de har blitt erklært for den ene eller den andre.

01.14:Tories vinner i Putney. Mer enn vanlig. Og i North Down (i Nord-Irland) vinner independents. Som vanlig, visstnok. Hun pleide visst å være Ulster Unionist candidate, men så gikk hun bort fra dem da Ulster Unionists inngikk en avtale med Tories hvor hun ville være underlagt Tory whip. Folk liker henne visst.

01.10: LibDems beholder Torbay, til tross for at Tories var rimelig nær.

I tillegg påpeker Guardian at de som avviste velgere som ikke hadde stemt klokken 10 holdt seg til loven. Men

reports from Sheffield suggest students (who, being students, turned up without their polling cards) were sent to the back of the queue

og akkurat det er litt rart. For det står visst på polling cards at man ikke trenger å ta dem med til valglokalet. Og studenter stemmer mer sannsynlig LibDem, og det er Nick Cleggs område. Hmmm. Akkurat det er litt suspekt.

01.03: Conservatives fikk Kingswood, som Labour hadde tidligere.

01.00: First Minister of Northern Ireland, som har hatt et eller annet slags "dual mandate" siden han tydeligvis har sittet i Westminster, later til å ha vært den som opprinnelig hadde Belfast-plassen. Hmm. Muligens ikke den som LibDems fikk.

00.48: Vi har fått den første LibDem-representanten. I Belfast. Det tilhørte tidligere en Democratic Unionist, Peter Robinson. Whooo. Pluss at de har beholdt Thornbury and Yate.

00.40: To av de nord-irske partiene har fått stemmer, men det spiller egentlig ingen rolle.

00.35: Ben forsøker å forklare hvordan exit polls virker i Storbritannia: De sjekker ikke hele landet, men bare de områdene der de forventer at det kan være mulighet for en endring. Jeg er ikke sikker på om det gjøre dem mer troverdige eller ikke. Det virker veldig rart. Konklusjon? Man burde virkelig få proportional representation.

00.30: Her er en Guardian-artikkel som kommenterer det som overrasket oss tidligere -- at exit polls later til å antyde at LibDems faktisk har gjort det dårligere enn tidlgere, til tross for at spørreundersøkelser setter dem omtrent likt med Labour.

00.10: Det har visst være et problem at folk ikke fikk stemme. Blant annet i Nick Cleggs område.

23.59: Tim sier at det er en grense for hvor mange ministre man kan ha fra House of Commons. Angivelig 92. Resten må være fra House of Lords. Men siste PM fra Lords var Lord Salisbury fra 1895-1902. Så forhåpentligvis vil ikke Lord Mandelson bli statsminister.

23.50: Tim antyder at våre regler om å stenge puber og andre alkoholutsalg på valgdagen er ganske urettferdig for besøkende som ikke er statsborgere.


Og George Osbourne, som ser OND ut, sa visst at Brown måtte gå av.

23.40: Sunderland Central er visst den første interessante. De konservative trengte "bare" 12,8 prosentpoeng for å ta over. 7000 til LibDems. Labour 19 495. Conservatives 12 700 og noe. BNP 1000 og noe.

23.35: Vi diskuterer et dilemma: Hvis det er en kø utenfor valglokalet når det skal stenge, skal man da ta unna køen, eller skal man avvise dem som ikke var der tidlig nok? Det virker som om det som har skjedd er at folk har blitt avvist hvis de kom for sent, men det virker litt uheldig.

Og Tim hadde nettopp en skremmende tanke: Hvis Labour får nok til å danne regjering, men på betingelse at man dropper Brown, vil man da velge å ha Lord Mandelson som PM? Ick.

23.25: Washington & Sunderland West (det er et eller annet med disse Sunderland-folkene) er også blant Labours 11 tryggeste seter, ifløge BBC. De vant denne gangen også. Selv om flere stemte mot enn for henne.

23.05: I motsetning til norske kongelige kan visst britiske kongelige stemme, men de gjør det ikke. De kunne ikke stemme før 1999, da man fikk the House of Lords Act (vi sitter her med masse law students). Før det kunne ikke "Dukes" stemme (det kan hende jeg har misforstått), og dronningen er visst også en "Duke", blandt annet av "Normandy"? Jeg er ute på tynn is her.

Grunnen til at enkelte bruker lengre tid på å få telt stemmene enn andre er visst at steder som "Highlands" har mye større områder å ta seg av enn små deler av London. Det kan virke åpenbart, men det overrasket meg.

22.57: Tor her. Jeg vil bare påpeke at BBC slurver med forskjellen på prosent og prosentpoeng. Tsk, tsk, tsk.

22.50: Houghton & Sunderland South blir første til å erklære ved 51 minutter: Labour vant med over dobbelt så mange som Conservatives. BNP fikk omtrent 2% av stemmene. Og LibDems omtrent 15%. Men dette var visst et trygt Labour-sete. De liker bare å være først ute. De hadde bare 53% som stemte, helt sikkert fordi det ikke er noe poeng fordi det er et trygt "Labour seat".

22.45: Devolvement er et tema. Ben er irritert over at det ikke finnes et eget engelsk parlament, slik at SNP får være med på å bestemme de tingen i England som man får bestemme selv i Skottlan.
Tillegg kl 23.55: Tim påpeker at det ikke bare er det at SNP får være med på å bestemme, men at alle MPs fra Skottland får være med på å bestemme. Og det gir jo mening.

22.40: Vi har nettopp lært at til tross for at David Cameron i dette intervjuet sier at han er party whip, er ikke lederen av partiet party whip når de er i posisjon. Party whip er personen som kan si til alle som er medlem av partiet at de må stemme på en bestemt måte.

22.35: Vi lurer litt på hvorfor LibDems har fått færre MPs enn forrige gang ifølge exit pollen. Det virker VELDIG rart. Rebekah (som støtter Conservatives selv om det ikke virker som om hun er enige i noe av det de sier) sier at folk plutselig blir fornuftige når de står der med stemmeseddelen. Vi andre venter på en annen forklaring. Det stemmer i alle fall ikke så bra med de tallene vi har hørt tidligere. Men dette er et first past the post-system, så man vet aldri.

22.20: Tim har en drikkelek helt alene. Tor og jeg hadde tenkt å gjøre et poeng ut av å boikotte denslags, men det er ikke så stort når ingen andre følger reglene heller.

22.16: Calcuttagutta oppfordrer sine lesere til å si "Voting in Witney" 10 ganger fort.

22.11: Conservatives trenger visst 310 MPs for å komme gjennom.

Conservatives har visst et sted som heter Gillingham som sin førsteprioritet. Forrige gang vant Labour med 15 stemmer.

22.06: Ny informasjon: Sinn Feins MPs kommer visst aldri til Parliament, så det påvirker hvor mange man faktisk trenger for å få flertall.

22.05: LibDems, Labour og et par andre (SNP? Greens?) kunne altså teoretisk sett danne en regjering. Kanskje? Spennende, spennende.

22.02: Exit polls sier:

Conservative: 307
Labour: 255
LibDems: 59
Others: 29

Ifølge BBC.

22.00: Nå stenger valglokalene. Og valgsendingen starter.

21.50: Rebekah synes ikke folk under 25 burde få stemme (hun er 27), for de er idealister og politikk trenger realister. Jane, som nå har kommet, mener man burde kaste hele short term-politikkidéen og installere en "benevolent dictator".

21.45: Det viser seg at ikke alle briter er enige i at Det gir mening at LibDems og Labour går sammen om å regjere dersom de får flest folk tilsammen. Det later til å være en følelse av at det største partiet bør regjere. Jeg synes det er kjemperart.

21.15: Vi diskuterer valgregler og når Storbritannia fikk stemmerett for alle menn og kvinner. Rebekah (som er fra New Zealand) peker og ler. Vi humrer bare litt. Alle så langt er kledt i partifarger.

Jeg hadde ikke noe orange i skapet, utenom en litt for kort kjole, så jeg lagde meg en hårpynt av Saintsbury-poser etter at vi kom hit.


Den gule t-skjorten står ikke for SNP, men LibDem, i likhet med den orange. Den blå, til tross for Science Fiction-referansen, står for Conservatives, dessverre.


Vi har også endelig slått på Channel 4s alternative Election Night. Til og med Jimmy Carr er sånn halvveis morsom:

We've got a first past the post system. Which Gordon Brown is hoping to replace with a third past the post system.

20.20: For de av dere som måtte lure: Valgfest er ikke uvanlig her i landet. Kanskje fordi det ikke er noe særlig underholdning i å se de samme to partiene bytte plass hvert tiår -- man må lage sin egen underholdning. BBC har laget en liste over leker for slike tilfeller.

20.15: Vi er nå ankommet Leith, hvor det ennå ikke har kommet så mange. Vi har spredt kanelboller over hele kjøkkenet og fått avklart at det egentlig ikke er noen forskjell på Scottish LibDems og vanlige LibDems. Begge er underlagt "the party whip" og denslags. For de av dere som måtte ha lurt på det.

19.30: Da er bollene og kanelbollene ferdige, og vi stikker til Leith for å delta på en helbritsk valgdagsfest. I slike tilfeller er det visst halvvanlig å kle seg i fargene til partiet man har stemt på, men vi tar det ikke så langt. Tor har imidlertid kjøpt seg et slips for anledningen. Vi tror gul-orange står for LibDems. Hvis ikke kan vi skylde på at vi er dumme nordmenn.

Tor har gult slips og ser håpefullt inn mot horisonten mens han spiser kanelbollen.


18.45: Her er en analyse av britiske aviser og valg siden krigen. Vi har nå gått over til å lage boller. Det er greit å ha litt variasjon.

18.25: I forbindelse med bildene av avisforsidene kan man alltids kose seg med denne.

18.00: Her er dagens britiske forsider. Make of it what you will.

Jeg kan også meddele at kanelbollene, som egentlig er en slags kanel/kardemomme-snurr-hybrider nå begynner å bli ferdige.


16.30: Her er en fin artikkel om hvilke valgkretser som er mest spennende for LibDems ettersom ting utvikler seg i natt. Den sier at i ett-tiden burde vi få en indikasjon på hvordan de gjør det når Leeds North West annonserer sine resultater, og det ser ut til at de viktigste stedene regner med å bli avgjort i to-tiden (britisk tid). Den som lever får se.

Jeg anbefaler forøvrig denne blog-posten av Nick Harkaway, hvor han kommenterer det at Nick Clegg er agnostiker som et relevant poeng valgkampen.

Og Norge nevnes som et eksempel på at "hung parliament" ikke trenger å bety nasjonal krise.

I tillegg viser det seg at det faktisk er lov å drive valgkamp på valgdagen likevel. Guardian-bloggen skriver følgende:

A spokeswoman from the Electoral Commission said: "Parties are allowed to campaign on voting day. The only thing they're not allowed to do is impede people voting and they can't campaign in and around the polling station."

Så da vet vi det. Hva er de norske reglene på denslags? Vi har jo ikke lov å offentliggjøre valgdagsmålinger før stemmelokalene stenger, og jeg tror de samme reglene gjelder i Storbritannia. Men pubene er åpne. Så man vet jo aldri.

15.30: Jeg merker meg at det er lov å sette penger på valgresultatet. Det slår meg som veldig underlig, kanskje fordi jeg kommer fra et land der pengespill er forbudt utenfor visse rammer. Jeg kan ikke unngå å tenke at det påvirker valget på en eller annen måte -- er det ikke forbudt for fotballspillere og denslags å sette penger på kamper der de selv er med? Hmmm. Jeg ser ikke for meg at utslaget vil bli så stort at det egentlig spiller noen rolle, men jeg tenkte det var verdt å nevne.

15.15: Her er en video jeg kom over på www.readandfindout.com (hvor de nyhetene jeg ikke har fra Guardian eller BBC stort sett kommer fra i dag):


14.20: I tilfelle dere synes dette begynner å bli kjedelig tilbyr man nå en artikkel om valg-vitser -- i forbindelse med et alternativt valgprogram som vi har fått beskjed om at vi bare kan glemme å se på i kveld, men som vi har litt lyst til å se på likevel fordi vi liker David Mitchell så mye.

Jeg merker meg også at Guardians live-blog observerer at det ikke er lov å drive valgkamp på valgdagen, så Farage burde ikke vært oppe i det flyet i det hele tatt.

I andre nyheter:


13.25: BNP viser seg fra sin sedvanlige side. Daily Mirrors forside skaper debatt. Tor har måttet gå ut igjen, for vi manglet sukker.

13.00: Her er BBCs valgkalkulator. Ifølge det mest sannsynlige scenariet vil Conservatives "vinne", men mangle rundt 35 MPs for å få flertall. Spennende, spennende.

BBC har forøvrig denne listen over ting man kan eller ikke kan gjøre i et valglokale. Jeg likte særlig denne:

Yes. Polling station staff cannot refuse a voter simply because they are drunk or under the influence of drugs. However, if the presiding officer suspects you are incapable of voting you will be asked a series of questions to determine whether you are up to the task of casting your ballot. If the voter cannot answer satisfactorily they will be told to come back when they've sobered up.

Jeg kommer jo fra et land hvor man ikke selger alkohol på valgdagen. I den forbindelse kan jeg melde at Tor akkurat var ute og kjøpte et par flasker til i kveld. Og mel og smør og denslags. Nå skal vi bake kanelboller.

12.45: The Guardian (igjen) melder at i Chingford og Woodford Green ( hvor Ian Duncan Smith stiller for Conservatives (han var leder før Cameron tok over)) er en av kandidatene gitt som "Above, None of the". Og jeg siterer:

Unfortunately for "Mr Above" he appears, for alphabetical reasons, at the top of the list of candidates, with no one above him.

It might have been wiser for him to have renamed himself "Below", which would at least have put him second in a list of eight candidates.

The mystery candidate gives his address on the ballot paper as Woodberry Way, North Chingford.


Som man kan se her, er det flere av dem.

I tillegg har The Sun klart å produsere dette.

11.30: Tor og jeg er nå våkne og klare til dyst. Vi satser selvsagt også på å få gjort et og annet fornuftig i dag, men jeg regner med at vi oppdaterer innimellom hele dagen. Valglokalene åpnet allerede klokken 7 i morges, formodentlig slik at man kunne stemme på vei til jobb. Diverse målinger viser rimelig klart at Conservatives kommer til å bli det største partiet med omtrent 35% av stemmene. Det gjør oss selvsagt litt deprimerte nå på morgenkvisten, men Labour og LibDems ligger ganske likt rundt 27-28%. First Past the Post betyr imidlertid at prosenter ikke er så viktige, så det er fortsatt spennende.

Blant det jeg har kommet over av interessante saker i løpet av morgenen er The Suns absurdistiske bilde av Cameron (om man gikk glipp av gårsdagens stunt fra The Sun kan man finne det her). En Guardian-blog antyder at de kan ha fått idéen herfra (men sistnevnte er selvsagt skrevet med en god dose humor). Samme kilde gir oss denne alternative versjonen.

Det er også verdt å merke seg at Nigel Farage, som vi ikke liker, har klart å havne i en flyulykke idet et lite fly han var i klarte å få et banner inn i motoren. Man kan lese mer om det her og her.

Comments

Tim,  07.05.10 16:21

"10.52: Åneiåneiånei. Dumme Clegg. Clegg har visst uttalt at den med flest stemmer bør få lov til å danne regjering først. Igjen. Nå. Det betyr vel at han nå støtter Tories, noe som er så galt at det ikke er morsomt en gang. Jeg har lenge irritert meg over denne tankegangen, sikkert fordi jeg er norsk og ikke har noe problem med koalisjonstenkning. Men det er åpenbart for meg at når to venstresidepartier har større oppslutning tilsammen enn de forskjellige til høyre, burde de som er nærmest hverandre politisk gå sammen, for det er tydeligvis der folkeviljen ligger, selv om de ikke har stemt på akkurat de samme partiene.

Clegg later til å være så opphengt i at PR skal være idealet at han har glemt at det ikke trenger å bety at enkeltpartiet med flest stemmer har mest støtte. "

Your fallacy is to believe that Labour is still a left-wing party. They pretty much aren't.

Camilla,  07.05.10 16:47

They are when compared to the Tories.

Tor,  08.05.10 14:37

Her er en fin kommentar.

Camilla,  11.05.10 11:26

Her er en kommentar fra Stephen Fry.

Camilla,  11.05.10 23:12

Uff. For et deprimerende resultat. Æsj, jeg er litt kvalm.
Camilla,  06.05.15 10:42

I og med at det er valg igjen i morgen er det litt morsomt å se hvor unge og naive vi var for fem år siden. Tenke seg til å sette sin lit til LibDems. Hah.
Tor,  06.05.15 13:14

Nick Clegg virket jo så normal og trivelig og slikt.