Controls
Register
Archive
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023
+ 2024

På The Elephant House

The Elephant House er en kafé i Edinburgh, og en meget god kafé, som har en noe uvanlig side (i alle fall etter hva jeg er vant med fra Norge): Man kjøper maten før man setter seg (med unntak av enkelte som bestemmer at regelen ikke gjelder for dem fordi det kan se ut som om det er få sitteplasser igjen), og så deler man de større bordene med andre om det ikke er plass på egne bord. Jeg syntes det var kjempeskummelt i begynnelsen, men det er noe jeg har begynt å sette pris på.

I dag gikk jeg på Elephant House for å studere hardt, eller rettere sagt for å skrive (noe som er vanskeligere hjemme, hvor internet bor). Jeg havnet på bord med fire normalt utseende personer som, viste det seg, diskuterte kirkepolitikk. Ikke på den noe distanserte måten vi til tider bedriver, men engasjert og delvis opprørt.

Da jeg satte meg ned dreide det seg om en homofil prest tilknyttet et sted som heter King's Cross (det fikk meg til å tenke på jernbanestasjonen, men jeg tror ikke det var den de mente), hvis ansettelse tydeligvis har blitt sabotert av folk som misliker homofile prester. Damen som satt ved siden av meg ropte om hvordan menigheten hadde ansatt ham uten å vite at han kom til å flytte sin "gay lover" inn i presteboligen (o-hoi!), og at det defor var helt naturlig at andre hadde grepet inn. En av de andre i gruppen påpekte så at menigheten faktisk hadde visst det, fordi han hadde vært en eller annen slags prest i området tidligere. Hvorpå damen ved siden av meg ble stille et øyeblikk

Hun gikk så over til å rope om hvordan hun var medlem av Church of England, men bare fordi noen hadde sagt at hun måtte. Og så at hun var medlem av Church of Scotland, men "under protest". Jaha, tenkte jeg. Og så kom forklaringen.

I was going to this service, not planning to make it my church, and then God told me "this is where you are going to stay". And I told God "Clearly you are mistaken -- this is Church of Scotland", but he just said "This is where you are going to stay".

En av vennene hennes spurte så hvorfor hun ikke hadde argumentert skikkelig, hvorpå hun forklarte at

He is all mighty and holier than me.

Camilla tenkte "jaha", og bestemte seg for å passe sine egne saker.

Comments

Tor,  15.02.09 02:03

Hmm. Jeg blir litt skremt av folk som sier at de snakker med Gud, men ikke på langt nær så mye som jeg blir av folk som sier «Clearly you are mistaken» til Gud.

Are,  15.02.09 23:58

Dæven. Det store Utland!! Jeg får onkel Reisende Mac-assosiasjoner.

Hilsen "God Delusion"-lesende ateist. Eller "bright"?

B,  17.02.09 08:17

It's all in a days work for the gay priest claiming God clearly resides at the church of Scotland at the coffee shop called the Elephant house where the discipled woman is distracting her surroundings with the fact that she clearly is mistaken.

Scene #34 coffee shop scene

Woman: He is all mighty and holier than me!
Camilla: (Expressing it silently with a face gesture); Holly shit!...